I hate to turn up out of the blue uninvited, but I couldn't stay away, I couldn't fight it.


Imorgon går flyget mot Teneriffa. Jag tror jag klarar av en vecka av sol och bad faktiskt. Även om det kanske inte kommer vara mycket sol så lär det vara bättre än här. Synd att det väntar ett NP-tal och latinprov dagen efter att jag kommer hem bara. Kul liv man har. Nej, en veckas semester kommer att bli perfekt; jag är i stort behov av det just nu.

Jag förstår verkligen inte vad mitt problem är. A eller Ö, svart eller vitt, päron eller jordgubb - varför ska det vara så svårt att veta vad man vill? Dags att skärpa sig, och det nu.

Remember all the sadness and frustration and let it go.

Det blir många såna där budskap som har hittats på tumblr märker jag. Men de har en förmåga att träffa precis rätt ibland och nu är en sån period då de passar väldigt bara. Idag har jag sysselsatt mig med att trängas på Ikea och börjat flytta in saker i lägenheten. Skönt att få en paus från alla tusen tankar som snurrar i huvudet.

...


Just tonight I will see it's all because of me.Lite trött och seg. Värre beslutsångest än vanligt. Stressad inför skolan fast det är är lov. Flytta saker till lägenheten imorgon. Coldplay är så fina. Behöver byta ut några krogenkvällar mot hemmakvällar. Och det där när man inte riktigt vet hur man ska göra för att göra saker bra. Människor.

So be careful 'cause nothing they say is true.

Att folk lägger upp tio bilder om dagen på sig själva på Internet är en sak. Det är när alla de där bilderna ser på pricken likadana ut som jag får lust att dunka huvudet i väggen. Samma vinkel, samma frisyr, samma ansiktsuttryck. Förmodligen finns det inte någon annan än personern själv som ser skillnaden. Ett långsamt dunk-dunk-dunk mot väggen.

En annan sak som framkallade dunkahuvudetiväggenönskan idag var när folk, blond kvinna 35+ mer specifikt, lyssnar på skrällande hög musik på tåget så att alla i vagnen hör. Snälla du, bara för att hörlurarna sitter i dina öron betyder det inte att andra inte hör. Låt mig poängtera att stilen på musiken lät som de gulliga Timoteijtjejerna. Dunk-dunk-dunk.

I struggle with the feeling that my life isn't mine.


Vad vore musikvärlden utan Coldplay egentligen? Så känner jag lite ibland. Igår eftermiddag la jag mig och sov en stund. När jag vaknade var klockan 21, och jag var övertygad om att det var nio på morgonen och att jag hade försovit mig. Gick upp och om jag hade orkat formulera ord hade jag sagt "Godmorgon" till min mammas sambo. Funderade över varför det var så mörkt när klockan var nio på morgonen och plockade fram frukost... och någonstans undertiden förstod jag att det fortfarande var onsdagkväll. Då kände jag mig lite lagom korkad sådär. Så är min bok mycket intressantare än att plugga inför matteprov.

Once upon a time we fell apart. You're holding in your hands the two halves of my heart.


Princess of China - Coldplay feat. Rihanna. Lyssnar nästan bara på Coldplay för tillfället; alltid så otroligt vacker musik. Den här och även kommande vecka händer det en hel del. Alldeles för mycket plugg, alldeles för lite sovtid, Halloweenfirande, flytt till lägenhet och en resa till värmen.

You use your heart as a weapon and it hurts like heaven.


Och idag var det releasedatum för Coldplays nya album.

Nej, om nån vill hålla ner dig och se dig vissna så använd deras hat som en gnista.

Pluggångest, beslutsångest mm. Så fort jag har gjort lite tyska tänker jag skjuta bort de tankarna och bosätta mig i soffan med min syster. Filmkväll med Ben & Jerrys och världens bästa människa. Då brukar allt bli väldigt bra.

Hur man än lägger ihop det får man bara en miljon idioter.


Min hemmakvällsplan gick inte så bra. Efter att ha fikat med Na-Na lyckades Erika få mig peppad på utång och Kapten Röd på Frimis istället. Det blev dock en grymt bra kväll med väldigt bra sällskap, så jag ångrar inte att jag följde med. Halv sju i morse kröp jag och Erika ner i hennes säng. Ganska så perfekt alltihop! Enda nackdelen var ju pengarna som gick åt, som vanligt. En fredag till, sedan bär det av till Teneriffa. Efter det ska jag ladda upp med några hemmakvällar.

Ignorance is your new best friend.

Vet inte riktigt vad jag ska börja med i högen med plugg... så jag börjar inte alls tror jag.

Go on and try to tear me down. I will be rising from the ground like a skyscraper.


Some dudes know all the right things to say. When it comes down to it, its just a game.


Jag hade en helt okej kväll igår. Strömpis var dock fullsmockat med folk, lite för mycket faktiskt. Gjorde knappt av med några pengar, vilket känns riktigt bra. Och så är jag en väldigt bra cyklist har jag hört. Sov hos Sofia, men nu när jag är hemma tänker jag bara lata mig hela dagen. Ett avsnitt av Vampire Diaries väntar på mig och ikväll blir det nog filmmys.

Jag såg en människa utklädd till ost förut. Det gjorde min dag.


Can we still, still pretend for a while? Can I still steal a moment of your time?


Det där med nagellack och att vänta på att det ska torka... det är ju så gott som omöjligt. Vill verkligen upp på benen nu och göra annat än att sitta med händerna stilla, men av erfarenhet vet jag att jag kommer att förstöra naglarna i samma sekund som jag reser mig.

Jag är en expert på teckenspråk nu. Kan alfabetet, kan säga att jag inte förstår, och kan några viktiga namn. Så den tänkte jag och Sofia köra på ikväll när vi ska ut. Kanske måsta öva lite dock...

I won't let you close enough to hurt me.

Den här veckan har Sofia börjat lära mig teckenspråk. Vi hade nämligen lite kommunikationsproblem på krogen i fredags, så det måste ju lösas. Det är vad vi gör när lektionerna börjar bli tråkiga i skolan alltså. Så nu måste jag råplugga detta tills imorgon kväll. Tycker att det känns viktigare än franskaglosor, projektarbeten osv. Ett träningspass får det dock bli alldeles strax, måste ju dansa bort all kladdkaka!

See, I'm trying to find my place, but it might not be here where I feel safe. We all learn to make mistakes.


Jag har precis gjort/håller precis på att göra något som jag gör ungefär vart artonde år. Säger tjejen som är arton. Jag bakar. Frivilligt. Ensam. Det har... aldrig hänt. Någonsin. Ebba och jag brukade visserligen smeta ihop lite brun smet och stoppa i mikron, men det är i stort sett så stora mina bakkunskaper är. Det har aldrig fallit mig in att göra något såhär spontant på egen hand. Visserligen frågade jag mamma var och varannan sekund om i stort sett allting, men ja, ändå. Nu är det bara att vänta och se om det ätbart.

Dessutom var strömmen borta någon minut förut. Jag skrämde mig själv flera gånger. Råkade nudda mamma - hoppade/skrek till. Strömmen kom tillbaka/diverse saker började att låta - hoppade/skrev till. Men det kom inga monster och åt upp mig. Jag är också förvånad, väldigt förvånad faktiskt, men det är bara till att uppskatta ännu mer att jag är vid liv. På tal om läskiga saker, så kommer det mystiska ljud från under min säng. Jag hoppas att det är en katt. Annars snackar vi monster på riktigt.

Cause now I'm breaking at the britches and at the end of all your lines.

Blusen ovan, från Capri Collection, är det nyaste tillskottet i min garderob. Mamma och jag fick nämligen för oss att ta en liten spontanshopping på vägen hem idag. Det är inte alltid man har tillgång till Capri-kläderna på så nära håll, så man får passa på när någon i trakten säljer dem.

Do you see the world in different colors? Do you see the world in black and gray?


Plugg. Såklart. Känns dock som att en promenad skulle sitta fint nu. Så längtar jag lite efter en varm dusch senare. Det är så kallt i mitt rum, får nog linda in mig i en filt sedan.

Du stod i dörren och sa: är det här allt som blir så dör jag.


Det där jag sa om att det händer mycket hela tiden... det var nog en underdrift. Det händer så mycket, och fast allting inte händer mig så känns det när hela ens omgivning är svajig. Jag tror att det bor små kaosbollar inom varenda människa jag känner och just nu verkar de kaosbollarna studsa väldigt mycket hos de flesta. Jag tror jag ska titta på avsnitt nummer två av Hart of Dixie snart för att få tänka på annat.

Och du va sötare än dom men jag slängde bort dig igen jag slängde bort nån slags vän.


We're off to never-never land.


Det här om något är mäktigt. Publikmassan. Introt.

Hade en riktig myskväll med Na-Na igår - massa tjejsnack, hicka, extremt mycket skratt och Lejonkungen. Idag ska jag försöka vara duktig och plugga, städa och köra lite bil. Mina tankar verkar dock helst vilja vandra iväg på eget håll. Det händer så mycket hela tiden, bra som dåligt, och koncentrationen klarar inte av att vara på topp några längre stunder.

Du måste vara blind blind blind blind, du måste vara blind för du kan inte se när löven faller ner hur ful jag är.


Jag hade en fruktansvärt rolig kväll/natt måste jag säga. Lite ändrade planer och sällskap i början, men hur bra som helst! Klockan fyra i natt var jag och Louise hemma hos henne och åt nudlar, och nu är jag som vanligt där och väntar på att hon ska komma hem, respektive skjuts. Det känns som att jag aldrig går utan blåsor på fötterna längre.

And the sweet, sweet sun's comin' down hard, the sun's comin' down hard, it burns the bones.


Återigen i Louises lägenhet. Nu har jag varit en extremt bra vän och städat lite både i hennes hall, badrum och kök. Med andra ord är det värsta kvar. Vädret ute suger så jag hoppas att antingen My eller Louise hittar hit snart i stormen. Nej, nu får jag nog sätta igång och dona lite till här inne.

´


Jag tänker mer eller mindre bosätta mig i Louises lägenhet de närmsta dagarna. Ska sova där efter träningen ikväll, baka kladdkaka där efter skolan imorgon, gå till morgondagens träning därifrån, och sova där igen efter en fredagkväll på krogen. Men det blir finfint, som alltid. Nej, nu måste jag byta om inför steppen. Bästa och roligaste träningen!

She ran away in her sleep and dreamed of paradise, paradise, paradise, every time she closed her eyes.

Undra hur många håltimmar som jag har fördrivit i skolbiblioteket egentligen... Idag kom jag hit en stund efter åtta - jag börjar 10.20. Snart kommer sådana där saker att lösa sig i alla fall, för om ca en månad kommer min boendesituation förmodligen att förändras. Jag har i alla fall skrivit klart tre arbeten medan jag suttit här. Nu är det väl bara att öppna franskaboken också!

Those who can't feel or see what I see, the ones who stay close hear what I hear.


Varm choklad, lite extra tyska, lägenhetskoll och så är man hemma klockan 18 när man slutar 12. Men så kan det vara och är inte dåligt för det. Nu, efter att ha fyllt i lite blanketter, måste jag nog ta tag i pluggandet. Inte för att det kommer att gå bra eller att jag kommer orka. Men ändå.

When we look upon the sky tonight we see the same stars.

Gårkvällens gympapass var både jobbigt och roligt, loved it. Mitt hår blev som jag hade tänkt först, men sedan när jag såg min systers nya, sjukt snygga färg ville jag ha likadant. Min syster är bäst och jag tycker om att börja sent. Imorgon ska jag och Mysan kolla lite mer på våra framtidsplaner. Tror det kommer bli riktigt bra! Och ja, ett helt random inlägg med helt random bild och ämnen, men så kan det gå.

Did you mean it? Could you feel it when your broke into my head?

Äntligen krogendebut i fredags. Jag tycker om att vara 18. Bra blev det också! Helgen har inte varit det minsta nyttig, men som tur ska det tränas ikväll. Sitter med nyfärgat hår dessutom. Lite rödare ska det bli, precis som jag föredrar på hösten. Om ca en månad sticker jag till Kanarieöarna. Det känns SÅ okej verkligen. Random bild på Nina Dobrev, eftersom att hon är den snyggaste som finns typ.