Imorgon: Kramkalas

Tidigt tidigt imorgon åker jag hem, så idag, varvat med lite engelskaplugg, ska jag se till att få ordning på en del grejer. Jobbdagen ser dessutom lite annorlunda ut eftersom det är barnens sista heldag i skolan.
 
Julkappar inslaga, väska ska packas/mosas, inget ska glömmas, mat till barnen ska köpas och lagas, barnen ska lämnas och hämtas i skolan och på discon (vilket innebär att jag går ut fö att "hämta" dem 14.30 och kommer tillbaka tidigast 18.30), mobil och ipod ska laddas, papper ska kontrolleras, julklappar ska ges osv. 
 
Några tankar som återkommer en dag som den här: Varför valde jag att bara åka hem med handbagage? Varför tog jag med datorväskan? Den kommer aldrig få plats. Varför regnar det när vi måste vara ute i flera timmar i eftermiddag? Jag har väl inte tagit fel på dagen mitt flyg går? Ska barnen få sina presenter ikväll eller ska jag lägga fram dem till imorgon bitti? När måste jag gå upp imorgon bitti egentligen? VAD har jag glömt? 
 
Har för övrigt fått en julklapp av min värdfamilj. Pojkarna tyckte det var kul att klämma på imorse, då de av okänd anledning var helt hyper. Har inte öppnat den än (hade egentligen velat mosa ner den i väskan och öppnat på julafton, men det fnns inte en chans att det går) men får se till att göra det ikväll. Blev glad att de tänkt på mig i alla fall :) 

3 dagar

Och sen åker jag hem! Det är helt sjukt att jag snart har varit här i fem veckor och snart är på väg hem igen för att fira jul. Men bra helt sjukt. Det negativa med att jag snart ska hem är att jag har lite svårt att leva i nuet och njuta av att vara här. Inte så konstigt när jag om mindre än tre dagar kommer att få krama min syster hur mycket jag vill. 

I'm wishing on the stars for Christmas.


 
En filt virad runt kroppen, fleeceslippers på fötterna. Te och julmusik på spotify. Så har jag suttit och övat engelska i några timmar. Det är så fruktansvärt kallt här inne. Vaknade i natt av att jag frös och hade sedan svårt att somna om. Överväger nästan att ta på mig vantar. 
 
Något som är väldigt mysigt när det är kallt är ju te. Att krama vattenkokaren är också mysigt, eftersom den är det enda varma här. Nackdelen med te? Jo, det är ju att man måste springa på toa ungefär tio gånger i timmen. Och hur kallt är badrummet? Iskallare än iskallast. Men nu ska jag trotsa kylan på toaletten och sedan ta en kopp te till. Och/eller ordna lite lunch. Varm lunch. Jo, det blir nog te igen så att jag kan krama vattenkokaren lite till. 
 
 
 
 
 

Oxford

 
Jag gillar Oxford. Jag gillar att gå runt med en chili hot chocolat i handen och titta på byggnader. Jag gillar att det finns riktigt stora byggnader men att det ändå alltid känns mysigt. Jag gillar att det är stort, men aldrig känns för stort. Jag gillar att man går förbi bokhandlar hela tiden. Jag gillar att det är studenter överallt. Jag gillar alla vackra universitetsbyggnader. Jag gillar att det står "Look right" eller "Look left" på marken så att jag som inte är van vid vänstertrafiken vet vilka bilar jag ska akta mig för när jag går över gatan. Jag gillar att jag ibland går runt och tänker att Oxford är en stad där jag skulle kunna tänka mig att bo. Jag gillar att jag då blir lite förvånad och skrattar inombords åt mig själv. För det är ju typ det jag gör. Bor här alltså. 

3 veckor

Idag har jag varit Oxford tre veckor och det är bara två kvar tills jag åker hem till Sverige för att fira jul. Den här dagen har varit bättre än förväntad vilket känns som ett bra avslut på den tredje arbetsveckan. Tidigare dagar har innehållit både skrik och gråt, och jag har fått höja rösten ordentligt flera gånger. Men ja, idag var bra. Jag och pojkarna gick igenom det svenska alfabetet och några svenska ord vilket fick de att skratta hur mycket som helst. Dessutom skypade jag med Louise i Nya Zeeland och mor och mormor i Sverige, gick till biblioteket och hade en trevlig middag och pratstund med min värdfamilj.
 
Just nu svettas jag för en gångs skull inomhus och har glass i frysen. I sängen myser en katt såklart. Tänker fortsätta ha en härlig fredagskväll med katterna, glassen och en film!

Dag 20

Till barnens skola är det nästan 3 km. Dit går jag fram och tillbaka två gånger om dagen, så varje dag går jag minst 11-12 km. Idag gick jag även ner till stan mitt på dagen, vilket är ca 4 km från där jag bor. Ca 2 mil har jag gått idag. Det känns lite... wow. Inte konstigt att jag har blåsor på fötterna. 
 
Här är lite bilder på hur det såg ut i de centrala delarna av Oxford idag. Först gick jag till busstationen för att köpa ett Young Persons Coachcard (10 pund, 1/3 rabatt på bussresor). På torget intill var det fullt av stånd, väldigt mysigt. Sedan tog jag några smidiga (eller inte) omvägar till The Last Bookshop, där alla böcker kostar 2 pund styck. Köpte jag någon bok? Nope. Duktig? Ja. Måste spara förra veckans lön tills jag åker till London i helgen för att julklappsshoppa med Sofia. 
 

Breaking Dawn part 2

 
I lördagskväll jobbade jag men igår kväll åkte jag och Jennie på bio och såg Breaking Dawn. Det var mycket trevligt, en riktigt stor biograf och det bäst av allt - de sålde Ben & Jerrys bredvid popcornen. I England får man äta glass på bio. Vet ni hur mycket jag älskar glass? Mycket. Väldigt. Mycket.
 
Så fort jag orkar (ja, jag är lat) ska jag lägga upp lite fler bilder på Oxford och hur det ser ut här. Men det är lite ansträngande att ladda in bilderna från mobilen. Och ja, jag har inte orkat släpa med mig kameran ut mer än en gång. Den ambitiösa fotografen, det är jag det.