Show your cards, show me what you got. We’ll break these poker faces, like it or not.

The Audition. Ett band som jag lyssnar på ett antal låtar av men inte mer, och som gör mig så glad. Jag blir sådär töntigt sprudlande glad och vill mest hoppa runt som ett fån och dansa. De flesta låtar som gör mig sådan brukar jag tröttna på efter en vecka. Skillnaden här är att låtarna håller. Favoriterna Warm me up och My temperature's rising är perfekta energikickar under promenader. Och annars också givetvis.

Take a walk with me through my head, I’ll show you where I rest.

Måste bara få poängtera hur fruktansvärt bra Nannis och jag är på att vara symboliska. Varm choklad och chips. Det är nämligen så vi tillbringar våra fredagskvällar om det inte är utgång, ofta med någon Disneyfilm också.

Come as you are, my darling, bare boned so I can see your soul.

När jag var mindre ville jag helst ha väldigt rosa, väldigt puffiga klänningar. Det var inte riktigt vad jag letade när det var balklänningsprovande för några dagar sedan. Tur att jag har växt ifrån det där känner jag...

I can't keep up with your turning tables. Under your thumb, I can't breathe.

Sitter och tittar på hotell- och flygpriser och blir så himla sugen på få vårens resa bokad. Inom kort ska det nog vara klart. Snart kommer vi Beckis!

Sure, she's got it all. But, baby, is that really what you want?


So if I were you, I'd have a little trust.Am I an honest man and true
Have I been good to you at all
Oh I'm so tired of playing these games
We'd just be running down
The same old lines, the same old stories of
Breathless trains and worn down glories
Houses burning, worlds that turn on their own

In the end, oh, don't let me go. Think I can't, I won't go alone.

Idag har jag, Na-Na och Louise lekt mästerkockar. Det såg lite ut som ett vulkanutbrott ett tag. Slutresultatet blev dock bra och jag tror gästerna rullade hem sedan.

I lost my fear of heights, oh it's quite a sight.

Något av det mysigaste som finns är att komma hem och sedan få sällskap av två gosiga katter. Okej, nu har de lämnat mig ensam igen men det behöver vi inte prata om. De är mysigast ändå.

Here we are again, I feel the chemicals kicking in. It's getting heavy and I want to run and hide.

Är det nu jag ska ta all min sprudlande engergi och göra något vettigt av den? Synd att den energin inte existerar. Hittade den bild från Wien och orkar på ett ungefär tänka på hur mysigt det var där, till och med den sista dagen då vi trötta gick omkring i spöregn och blåst.

All the same I don't want mudslinging games.

När jag var nio hade jag en häst inomhus. Behöver nog inte förklara hur mycket jag tyckte om den. Dröjde inte länge förrän jag hade en häst utomhus också. En brun och vit liten Rasmus som älskade gräs över allt annat. Just nu är jag i en period då jag saknar den där tiden lite extra mycket. Tiden när man ständigt hade fläckar på byxorna, hö i håret och mer ofta än sällan for i backen när man red.

But a desperate fear blows through my blood that a dead love's buried beneath the mud.

Har haft fullt upp från minuten jag klev ur sängen i förmiddags. Varit besökare, frisöroffer, upptäckare och värd. Nu finns det nya saker i lägenheten, kinamat och frukt i kylen och väldigt mycket mindre hår på mitt huvud. Det jag kommer sakna är att leka sjöjungfru i duschen.

Yes, this fears got a hold on me, yes this fears got a hold on me.

Precis hemkommen från kalas. Kvällens planer blev inte av, så för att inte sakna Nannis för mycket tänker jag trösta mig med det som är kvar av glassen och Sims.

Turn it so loud, we can raise the dead-ead-ead. Raise ‘em outta the grave.

Årets första afrodans avklarad. Äntligen är träningen igång. Tycker det är lite överdrivet när det är juluppehåll tills nu. Roligt var det hur som helst! Ny dans, väldigt mycket folk och alltid så härlig musik. Nu: ångest över hur tidigt jag måste upp imorgon.

Feel like I'm trying to breathe under water, trying to climb but I keep falling farther.

Det finns inte någon i hela världen som betyder så mycket för mig som flickan ovan. Nu för tiden är hon ganska mycket längre, har knallrött hår och är bra svart runt ögonen och jag tycker om henne så mycket att jag inte alltid vet vart jag ska ta vägen.

Where have you gone? The beach is so cold in winter here. And where have I gone?

Ska ses under någon kommande filmkväll.

Yesterday does not define you. No, this is not your legacy.

Om inte schemaläggaren/ändraren fuckar upp vårat schema ännu mer kommer jag att vara ledig på torsdagar. Bara för att jävlas kommer de säkert att lägga in en lektion där. Min lediga dag har jag tillbringat framför Sims 3 Husdjur (jag är simsnörd så det skriker om det), i duschen och med att skutta runt i mamis hus med ansiktsmask. Givetvis med mjukisbyxor, raggsockar och behå. Otroligt vackert, absolut. Ska nog göra något åt det innan någon mer kommer hem eller någon granne får för sig att gå förbi och kika in genom fönstrena.

They hold tight their coin and pray no one has to see the fall.

Jag läste precis på en blogg om allt det dåliga med ett nytt år. I princip tyckte personen att ett nytt år symboliserar allt dåligt i livet - man påminns om att livet aldrig kommer bli bättre och att man bara är närmre slutet. "Slutet." Det lät nästan som om vägen dit var värre än själva döden.

Visst finns det de som har det svårt och mår dåligt på grund av omständigheter som de själva inte kan styra över. Visst är det så och visst måste man acceptera det. Något som jag däremot har svårt att acceptera är självömkan.

Om ditt liv allmänt suger, för att du står och trampar på samma ställe, är en nattsvart pessimist eller inte hittar någon mening med att gå upp varje morgon, och du har inställningen att det aldrig kommer att bli bättre, kommer det givetvis inte att bli bättre.

Om man har alla möjligheter att vara lycklig men ändå inte är det, vad är det då som saknas egentligen? Förmodligen hittar man fortfarande brister. Istället för att släppa in ljuspunkterna, stora som små, håller man fast vid det dåliga. Man blir nästan beroende av det - att hitta det som är dåligt. Man behöver någonting att skylla på, någonting att klaga på. Så istället för att uppskatta det man faktiskt har och göra det bästa utifrån det, börjar man långsamt, långsamt att förstöra för sig själv.

Med detta vill jag inte dra alla över en kam. Alla situationer är olika, alla personer är olika. Men nog finns det de som gör såhär. Jag själv har varit nära på att trilla dit flera gånger.

Jag tror starkt på att man skapar sin egen lycka. Ibland kan lycka överrösa en i mängder, då man upplever något stort, men riktig lycka, långvarig lycka, det är något helt annat. Det är de små sakerna i livet och förmågan att kunna uppskatta dem. Och är man inte nöjd med sitt liv - lista ut vad det är som är fel och gör något åt det. Glöm dock inte att gräset inte är grönare på andra sidan. Det spelar ingen roll vart på jorden man flyttar, så länge problemen sitter i huvudet kommer de säkerligen att följa med.

And by protecting my heart truly I got lost in the sounds I hear in my mind.

Bilden lånad av Ebba. Mys och buffé på Kinamuren med Na-Na och Becka, utgång och släktparty, släkt på besök och övernattning hos syster, shopping och flytt av gamla saker till lägenheten och annat bra. För att sammanfatta mina senaste dagar alltså.

And I'd tell you that I miss you but I'm sure it doesn't matter at all.

Pusse

Off with your head. Dance dance dance ’til you’re dead.

Saknad kisse. Gårdagens planer blev inte av, istället kom Na-Na lite spontant och tillbringade kvällen och natten hos mig. Det var som alltid när vi umgås, mycket skratt och mycket nödvändigt tjejprat. Efter att vi kommit upp imorse har det varit fullt upp med städning, handling och ordnande i lägenheten. Det är långt ifrån klart, men nu är det åtminstone inte lika kaosartat.

Lay it all down, throw your doubt away, do or die now.

Glee är underbart. Det är lite töntigt men eftersom det gör mig töntigt glad är det okej. Ibland måste man nämligen få vara töntigt glad och ligga i sängen (som är full av katthår) med dipp + grönsaker + ostbågar (som jag egentligen inte gillar) och bara tönta sig till Glee.

As hard as you try, no, I will never be knocked down.

tumblr

You'll be all right, no one can hurt you now.

Gott nytt år och glad fortsättning och allt sånt där. Inte för att jag orkar ta tag i mitt liv så länge det är lov. Jag har lite ångest över smått och gott, gott och blandat och lite allt möjligt. Som ja, livet?