Dag 4

 
Regn och blåst och moln har det växlat mellan idag. Det låter kanske hemskt men det har ändå varit ganska varmt. Jag tror faktiskt inte att det kommer vara något problem med att stå ut med det engelska vädret. Lite roligt är det att jag längtar efter jul och massa svensk snö, något som jag inte brukar göra redan nu. Det kommer vara så otroligt mysigt att komma hem, träffa vänner och släktingar och framför allt mamma, pappa och Julia. Jag är jätteglad att jag är här och dessutom riktigt stolt över mig själv som är det men jag har redan börjat uppskatta saker som tidigare ha varit självklara. 
 
Idag var då min andra jobbdag. Inte för att någon dag har varit särskilt jobbig och mycker värre blir det inte utom möjligtvis vid lov då jag ska se efter pojkarna hela dagarna.
 
Ca klockan åtta varje morgon går vi till skolan, vilket tar 30-40min. Pojkarna klarar sig i princip själva på morgonen, de behöver bara några påminnelser om att det snart är dags att gå osv. Mamman är hemma då så jag behöver i stort sett bara se till att göra mig själv klar. Mamman följer sedan med en bit på vägen om hon inte har något tidigt möte och sen går jag med dem den sista biten och lämnar av pojkarna utanför deras klassrum. 
 
Efter det är jag ledig fram till klockan tre då jag ska stå utanför skolan och vänta på pojkarna. Två dagar i veckan är det båda jag hämtar den tiden och då stannar vid i parken bredvid skolan en stund eller går direkt hem, bereonde på vädret. De andra dagarna har en av dem eller båda extraaktiviteter. Om det bara är en av dem tar jag med den andra till parken eller, som idag, går till ett kafé och fikar. 
 
Sen hem och 30 min läxtid då de antingen gör läxor, övar på gitarr eller jobbar i extraböcker. Därefter är de i stort sett fria att göra vad de vill tills de vuxna kommer hem. Om de båda vuxna jobbar sent kan jag behöva laga mat (som jag gjorde igår med assistans av en nioåring som tycker det är mycket roligare att laga mat än jag någonsin tyckt). Kruxet där är väl att den ena pojken bestämde sig för att bli vegetarian förra veckan. 
 
Så ser en normal dag ut för mig. Inte så jobbigt nej. Ändringar kan uppstå på lov och när mamman reser utomlands med jobbet men eftersom jag jobbar så "lite" och inte behöver göra något extra hushållsarbete (vilket jag förstått att många au pairer förväntas göra) känns det inte mer än rätt att jag rycker in när det behövs. Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback