Skypesamtal

Pratade alltså nyss med en familj på skype. Eller nyss och nyss, det var kanske en timme sedan. Vi pratade i kanske 30 minuter och jag satt och svettades och stammade och kände det som om jag fick tunghäfta hela tiden. Något rätt måste jag i alla fall ha gjort (jag log mycket i alla fall!) för bara några minuter efter att vi hade lagt på så ringde familjen upp igen. De hade snabbt diskuterat hur de tyckte att det gick och erbjöd mig platsen som deras au pair. 
 
Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga! Fick fram att jag skulle tänka på det och att det kändes väldigt positivt just nu. De var verkligen jättetrevliga och känslan jag fick var bra. Har dock några andra familjer som också vill skypa så jag känner mig lite kluven. 

AuPairWorld

 
Min plan är alltså att relativt snart åka som au pair till Irland eller England. Först hade jag tänkt åka med en agentur till Irland. Jag mejlade agenturen, fick svar på några frågor och skickade sedan in min ansökan. Det var det som hände. Sedan dess har jag inte hört något och får inga svar på mejl heller. 
 
Därför har jag nu bestämt mig för att dumpa agenturen och åka iväg privat istället. Så jag registrerade mig på aupair-world.net där jag la upp en egen profil och kunde kontakta de familjer jag ville. Den här gången sökte jag familjer i både England och Irland då jag kan tänka mig att åka till England också. Jag fick napp nästan direkt och har mejlat lite med några familjer, varav en som jag ska prata med på skype ikväll! Jag har förberett mig genom att läsa på om familjen och skriva ner några (många) frågor så hoppas att jag inte kommer klanta mig och vara för nervös. 

Coming up only to show you wrong.

 
Testat lite utklädnader. Med små detaljer, strumpbyxor och smink så kan det nog bli bra. Jag har inte haft två flätor på flera år men det var förvånansvärt... skönt. Känner mig lite som ett barn igen. En mysig känsla alltså. Kanske borde ta ur dem snart dock, för ikväll har jag en skypeintervju med en familj från England! Hjälp! Fast de kanske tycker det är gulligt med flätor? 

Under konstruktion.

Nu ska det bli fint här, men under tiden kanske det ser lite inte fint ut. 

A moment of love, a dream, a laugh, a kiss, a cry, our rights, our wrongs.

Här var det längesedan jag loggade in. Om det går som jag tänkt kommer det att hända såna saker i mitt liv som jag kommer vilja dokumentera och dela med mig av till vänner och familj. Tänkte kanske skapa en annan blogg för just det syftet, men kanske vore det tillräckligt att väcka liv i den här. 

Nu har jag nämligen tagit körkort, klippt lugg, fått lite jobbmöjligheter, tröttnat miljontals gånger på mitt liv och fortsatt planera att lämna landet för en längre period. 
 
Det jag behöver nu är att göra mig presentabel och redo för ett samtal ikväll, plocka ordning på mina saker, samla väldigt mycket mod och så småningom göra något åt utseendet på bloggen.