Att skypa med eventuellt blivande värdfamilj

Fick en kommentar från Caroline som ska skypa med en eventuellt blivande värdfamilj och ville ha lite tips! Jag tror alla är rätt nervösa i ett sådant läge, men man får komma ihåg att det är okej att vara nervös. Förhoppningsvis är det en positiv nervositet eftersom det här är något man verkligen vill göra. När man börjar samtalet kan man även säga till familjen att man är lite nervös så har de säkert förståelse för det. 
 
 
Jag kände mig som en stammande apa som var värdelös på engelska när jag pratade med min värdfamilj på skype första gången. Direkt efter samtalet slängde jag av mig min tjocktröja för att jag var så varm och började gå runt i rummet för att lugna ner mig. Trots det ville familjen ha mig så någonting måste ha gått bra i alla fall. 
 
En bra idé är att läsa på ordentligt om familjen innan. Jag hade skrivit ner både basinfo om familjen (så att jag inte skulle råka fråga om deras "döttrar" när de egentligen har två söner exempelvis) och en del frågor. Frågorna var lite sånt jag undrade, som om de hade några speciella "regler" i familjen, hur de hade hanterat tidigare problem med au pairer, och en del frågor hade jag mest med för att verka intresserad och ge ett bra intryck. Jag menar... Om familjen undrar om man har några frågor till dem och man svarar nej - då kanske de undrar om man faktiskt är intresserad på riktigt.
 
Var också beredd på att svara på familjens frågor om dig. De kanske undrar om dina tidigare barnerfarenheter, hur du skulle reagera i en viss situation, hur du är som person etc. Om du är rädd att få tunghäfta - skriv ner stödord och anteckningar på ett papper innan. Det är alltid skönt att ha som hjälp! 
 
Lycka till Caroline, och om det är fler som gör sig redo att prata med värdfamiljer - lycka till ni också :)


Jag har också precis haft mitt första skypsamtal med några familjer. Dock tyckte jag inte om någon av de frågor jag skrivit upp var bra när det väl gällde. Men dina frågor ska jag definitivt ha i huvudet nästa gång jag pratar med någon av dem.

2013-02-04 // 12:51:36

TACK så jättemycket!! :)

2013-02-04 // 14:51:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback