Fancy take away dinner


Direkt från mobilkameran


Besök på ingång!

Efter en alldeles för kall natt (på riktigt, engelsmän och deras dåliga kalla hus) vaknade jag tidigt som ett barn på julafton, pirrig och utan att kunna somna om. Tvingade mig att ligga kvar i sängen till halv åtta men sen var jag uppe och duschade och åt frukost. Kallt. Fortfarande kallt.
 
Men snart kommer de! Pappa och Julia bör ha landat på Heathrow vid det här laget och snart är de på väg till mig. Det kommer kännas konstigt att se dem här, i min värld. För det är ju det det är - min värld. En värld som inte är riktigt är den verkliga världen, den där hemma i Sverige som jag snart ska återvända till ett tag. Tur att vi har det varmt inomhus i Sverige. Så länge man har det varmt inomhus så överlever man det mesta. 

Nu ska jag berätta hur man går på bio på rätt sätt

 
I alla fall hur jag och Jennie går på bio, gärna med sällskap av Matilda. Jo, antingen åker vi ut till The Vue som ligger en bit utanför Oxford eller så går vi till ODEON inne i stan.
 
Det finns en stor chans att vi har ätit och pratat på en relativt billig restaurang innan, möjligtvis i timmar. Någonting som har blivit en lika stor och viktig tradition som biotittandet, vilket görs allra bäst på söndagar, är att ta en tur till Sainsbury's först. Sainsbury's brukar nämligen ha väldigt bra glasspriser. Och med glass menar jag Ben & Jerry's. Dessutom har de plastbestick på Sainsbury's. 
 
Så vi köper glass, och eventuellt plastbestick om vi inte tagit med från vårat lager hemma, och sedan smugglar vi in glassen i biosalen. Man kan köpa glass inne på bion också, men det är betydligt dyrare. Det här är i alla fall det bästa som finns. Glass (det finns ingenting som slår half baked), en bra film (eller något som i alla fall funkar att avnjuta glassen till) och trevligt sällskap. 
 
Jag har aldrig gått såhär ofta på bio förut. Aldrig ätit så mycket glass heller. Men å andra sidan har jag aldrig varit social så mycket varje helg förut. Och när man är au pair och bor i en värdfamilj sker det sociala på andra ställen än i huset. Och dessa andra ställen kostar. Och de gör sig väldigt bra med glass. Speciellt half baked. 

Fredagkväll = barnvaktshelgMen det är okej, för när de har somnat ska jag äta Ben & Jerrys och nu har jag och nioåringen bäddat ner oss i soffan och börjat vårat komediserietittande (och okej, jag har en telefon och en bok också). Tycker vi förtjänar det efter promenaden hem i spöregn/hagelstorm. När vi inte frös ihjäl eller barnen ville döda varandra lät det ungefär såhär:

Jag: Well, I'm glad that I'm not wearing any makeup today, than I would've looked like a panda now.
Nioåringen: Yeah, now you look more like a vampire.

Okej? Tror inte det var menat som en komplimang. Men tack. Jag tycker om dig också.

Om en vecka...

Då får jag finbesök! Det finaste finbesöket man kan få till och med - systerbesök. Åh, ja, äntligen! Nästa fredag kommer min syster och pappa hit. Det blir två nätter i Oxford och två nätter i London, men något tårdrypande avsked kommer det inte bli då redan. För då sätter jag mig på samma flyg som dem och följer med till Sverige ett tag! Det kommer bli två väldigt bra lediga veckor ♥

LondonhelgPå ett Starbuck's i London, där helgen tillbringats. London alltså, inte Sturbuck's. Cheesecakesen åts dock på Nando's.

Förutom att äta har vi främst firat mina fina vänners tjugoårsdagar. Hotellnatt, dans och träffa fötter - lyckad helg med andra ord. Snart är det dags att börja pallra sig hem till Oxford och göra sig mentalt förberedd för ännu en vecka. Men det är bara två veckor kvar nu - sen är jag ledig i över två veckor, får finbesök och åker hem för kramkalas i Sverige. Tiden går fort när man har roligt.

En iskall måndag

Det är inte det att han lånar mina skor. Det är okej.

Det är mer det att de passar. Och att han är 9.

En regnig (igen) fredag

Jag minns inte senaste gången jag hade paraply. Jo, det gör jag. När Sofia var här för flera veckor sedan, för då var det uruselt väder. Och sen igår och idag då. Det verkar som att det typiskt brittiska vädret har återvänt. Men så länge det är över tio grader, vilket det är, så kan jag leva med det! 
 
De bästa dagarna är de dagarna då jag gör saker. Då jag skrattar med vänner, tittar på fina byggnader och äter nachos på favoritpuben. De senaste veckorna har höjdpunkterna även varit de gånger jag och Jennie varit iväg och tränat. Varje dag vi har ett inplanerat träningspass har det varit med förväntan jag lämnat min varma säng på morgonen. 
 
Men det går upp och ner. Dagar då jag inte gör något särskilt tänker jag att det vore skönt att vara hemma. Dagarna jag gör något tänker jag att jag kan stanna här för alltid. Det vänder snabbt, och kan ändras av de allra minsta sakerna. Nu, efter en händelselös dag men med en trevlig middag med värdfamiljen och med en plan att krypa ner i sängen i pyjamas och titta på en film/serie, känns det bra. 
 
Trots att det är fredag ska jag försöka sova tidigt. Dels för att jag säkert ändå kommer vakna innan klockan sju och dels för att vill vara pigg inför imorgon. Då väntar träning, barnvakteri, fina vänner och kanske en bio på det. Tyvärr utan glass, för den här veckan har jag bestämt att hålla sötsaksfri. 
 
Lite löv från min första helg i Oxford, mitten av november

En regnig torsdag

Jag tycker om "mina" barn, det gör jag. (Det är bara ibland som jag vill slänga ut dem genom fönstret med huvudet före.) Men jag kan inte förneka att det bästa som finns är när de båda leker borta och får skjuts hem. Att spela lite halvdum au pair som varken hittar i stan eller har bil kan vara den bästa strategin någonsin, för nu får jag för det mesta barnen hemlevererade till dörren. 
 
Har hittills tillbringat min extra lediga tid till att boka hotell i London till nästa helg. Då är det dubbelt födelsedagsfirande som gäller! 

En fin tisdag

 
Idag är det vårväder! Jag har tränat med Jennie och sedan njutit i solen och ätit ceasarsallad på trappan. Riktigt härligt! (Och så låtsas vi inte om att det eventuellt kommer regn imorgon.)

En typisk söndagHar intagit soffan på stammiscafét, dvs Costa inne på Waterstones. Vet inte om jag ska vara stolt för att vi hittat ett så bra ställe att halvsova på hela söndagarna eller skämmas för att vi sett otaliga människor komma, fika och gå medan vi sitter/ligger/gäspar/pratar/läser/facebookar/äter/sover/tjuvlyssnar/ockuperar/dör/njuter i timmar. Tiden går långsamt men det börjar närma sig söndagsbio! Lite mer mat och/eller glass på det också. Det är ju trots allt helg och ätardag.