Nu ska jag berätta hur man går på bio på rätt sätt

 
I alla fall hur jag och Jennie går på bio, gärna med sällskap av Matilda. Jo, antingen åker vi ut till The Vue som ligger en bit utanför Oxford eller så går vi till ODEON inne i stan.
 
Det finns en stor chans att vi har ätit och pratat på en relativt billig restaurang innan, möjligtvis i timmar. Någonting som har blivit en lika stor och viktig tradition som biotittandet, vilket görs allra bäst på söndagar, är att ta en tur till Sainsbury's först. Sainsbury's brukar nämligen ha väldigt bra glasspriser. Och med glass menar jag Ben & Jerry's. Dessutom har de plastbestick på Sainsbury's. 
 
Så vi köper glass, och eventuellt plastbestick om vi inte tagit med från vårat lager hemma, och sedan smugglar vi in glassen i biosalen. Man kan köpa glass inne på bion också, men det är betydligt dyrare. Det här är i alla fall det bästa som finns. Glass (det finns ingenting som slår half baked), en bra film (eller något som i alla fall funkar att avnjuta glassen till) och trevligt sällskap. 
 
Jag har aldrig gått såhär ofta på bio förut. Aldrig ätit så mycket glass heller. Men å andra sidan har jag aldrig varit social så mycket varje helg förut. Och när man är au pair och bor i en värdfamilj sker det sociala på andra ställen än i huset. Och dessa andra ställen kostar. Och de gör sig väldigt bra med glass. Speciellt half baked. Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback